Haveplan

FAKTIs have byder på mange forskellige oplevelser. Ved indgangen møder du f.eks. en duftende og vildt klatrende kaprifolie. Vi former løbende på haven, og du er meget velkommen til at være med.

Kom med på en tur:

Skovhaven

Oplev sten, stengærder og en naturlig skovbevoksning i mange niveauer. Store ahorn og fyrretræer rækker op med himlen og er med til at danne et tag. Her er skyggefuldt og trygt.

Vandhaven

Intet giver mere ro end at se på vand. I vandhaven er der en lille stillestående sø, som fugle kommer og bader i. Uden om vokser der bl.a. skyggetålende stauder, høje græsser i tuer og på solsiden gror rabarber og salvie. Her er plads til ro og meditation.

Driv- og aktivitetshuset

I drivhuset er væggene beklædt med eksotiske planter fra mange forskellige lande, f.eks. abrikos og passionsfrugter. Der er også højbede og en brændeovn, så vi kan varme os på kølige dage. Her foregår have- og håndværksaktiviteter, undervisning, hygge og ikke mindst madlavning i det mobile køkken.

Nyttehaven

I nyttehaven er der et-årige grønsager og blomster, som vi høster til mad og buketter. Højbedene er indrettet i forskellige højder, så alle kan arbejde behageligt med dem. Der er plads til mange forskellige planter fra alle egne af verden, og du kan dyrke, hvad du har lyst til.

Urtehaven

Urtehaven er havens grønne lomme omkrandset af et æblespalier mod syd og et rosenespalier mod nord. Træk dig tilbage her blandt et hav af solelskende krydderurter. Her er masser af duft og smag, og du kan selv plante mere.

Hvilehaven

I hvilehaven er der plads til hvile og eftertanke og til bare at være. Her er bygget et trædæk op om et Ahorn-træ. Du kan sidde op af træet, ligge ned og se op i trækronerne, plukke bær eller bare nyde haven, som den er.

Fælleshaven

I fælleshaven er vi sammen. Der er en lerovn, hvor vi bager brød og et bålsted og plads til festmåltider. Der er også en græsplæne, hvor du kan ligge og slappe af. Det er også her, vi har fælles yoga og afspænding.

Klik på billedet og se luftfoto af haven

Klik på billedet og se haveplanen