Om FAKTI

FAKTI er en forening

For kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Her kommer kvinder i alle aldre med mange forskellige baggrunde og historier. Hos FAKTI er både kvinder, som har været i Danmark i mange år og kvinder, der har været kort tid i landet. Alle er velkomne!

FAKTI er et frirum

Et trygt sted at være sammen med andre. Vi arbejder med empowerment gennem et kærligt og kravfrit miljø med ro, anerkendelse og sanselighed, som giver plads til at man kan mærke sine egne behov.

Vi registrerer ikke hvem der kommer hos os eller hvor ofte. I FAKTI må man komme så længe man vil og man må gerne komme tilbage efter en årrække, hvis der skulle opstå et nyt behov. FAKTI er ikke et forløb med en slutdato. Formålet er først og fremmest, at man går glad fra FAKTI og føler at det har været en god og meningsfuld dag.

Ingen behøver at give personlige oplysninger og man kan ikke komme for sent til aktiviteterne i FAKTI. Fx starter vores danskundervisning kl. 9, men man er også velkommen ½ time før det slutter. Der er ikke mødepligt eller forventning om regelmæssighed. Alle er velkomne og bliver taget personligt og varmt imod.

FAKTI er et aktivitetshus

Vi tilbyder samfundsundervisning, danskundervisning og motionshold med yoga, afspænding og mavedans. Vi serverer måltider to dage om ugen. Der er mulighed for vejledning ved socialrådgiver, sygeplejerske og psykomotorisk terapeut.

Vi har også en terapeutisk have hvor der er fælles aktiviteter og mulighed for at dyrke blomster og urter og blive bekendt med dansk natur, ligesom man kan se frø og planter fra sit hjemland trives i dansk jord, side om side med frø og planter fra andre lande.

Vi har fokus på det sociale samvær og de gode oplevelser i vores hus og have. Det vigtigste er, at man trives og føler sig godt tilpas, og at man går gladere hjem efter en dag i FAKTI.

Der kommer 50-70 kvinder dagligt i FAKTI-huset. På årsbasis bliver det til ca. 10.000 besøg.