Kom med på tur i FAKTIs lille, frodige have

FAKTIs have byder på mange forskellige oplevelser. Ved indgangen møder du f.eks. en duftende og vildt klatrende kaprifolie. Vi former løbende på haven, og du er meget velkommen til at være med.

Skovhaven
Oplev en naturlig skovbevoksning i mange niveauer. Store ahorn og fyrretræer rækker op med himlen og er med til at danne et tag. Her er skyggefuldt og trygt.

Driv- og aktivitetshuset
I drivhuset har vi eksotiske planter fra mange forskellige lande, f.eks. granatæble og passionsfrugter. Her foregår have- og håndværksaktiviteter, undervisning, hygge og ikke mindst madlavning.

Nyttehaven
I nyttehaven er der etårige grønsager og blomster, som vi høster til mad og buketter. Højbedene er indrettet i forskellige højder, så alle kan arbejde behageligt med dem. Der er plads til mange forskellige planter fra alle egne af verden, og du kan dyrke, hvad du har lyst til.

Urtehaven
Urtehaven er havens grønne lomme omkranset af et æbleespalier mod syd og roser mod nord. Træk dig tilbage her blandt et hav af solelskende krydderurter. Her er masser af duft og smag, og du kan selv plante mere.

Hvilehaven
I hvilehaven er der plads til hvile og eftertanke og til bare at være. Her er bygget et trædæk op om et Ahorntræ. Du kan sidde op af træet, ligge ned og se op i trækronerne, plukke bær eller bare nyde haven, som den er.

Fælleshaven
I fælleshaven er vi sammen. Der er en lerovn, hvor vi bager brød og et bålsted og plads til festmåltider. Der er også en græsplæne, hvor du kan ligge og slappe af. Det er også her, vi har fælles yoga og afspænding.